Met welke workshop kan ik het best beginnen? En hoe kan ik dan verder?

  • Eerst een korte kennismaking? Ga naar het weekend of de driedaagse. Dat zijn de kennismakingsworkshops.
    NB De Driedaagse wordt door Tsuki aangeboden. Het weekend kan worden gevolgd bij door Taetske opgeleide Trainers.
  • Er meteen voor gaan en met alle belangrijke technieken kennismaken? Kies voor de week. Dit is onze basisworkshop. Deze workshop wordt regelmatig herhaald door mensen die al langer met Clarity bezig zijn.
  • Je hebt de Clarity week een of meer keer gedaan en je voelt er voor ‘all the way’ te gaan? Dan ga je naar de Inner Core, een drie jaar durend programma. De Inner Core start met een retraite van drie weken, die je ook los kunt doen.
  • Wil je zelf Clarity workshops geven en mensen begeleiden in individuele Clartity sessies? Doe de Inner Core en volg daarbij of daarna de Clarity Trainers opleiding.

Clarity is opgebouwd rond 5 stappen: ontdekken, ontvouwen, vrijheid, eenheid en helderheid. Bij alle stappen horen eenvoudige en krachtige technieken, die in de bijpassende workshops worden aangeboden.
Tsuki-Clarity-Workshopwijzer-2015

Mijn verhaal

Voor ik met het Clarity Proces begon, had ik nog nooit gemediteerd of iets ‘spiritueels’ gedaan.

Een vriendin van me zei ‘misschien moet je eens wat voor jezelf gaan doen’. Zij deed een training die ze goed vond. Dat leek me wel wat, dus gewapend met sportkleren en een handdoek stond ik voor de deur van wat ik dacht dat een soort yoga of cardio training zou zijn. Tot mijn stomme verbazing gingen we mediteren! Ik was er toch, dus dan maar meedoen. Beetje vreemd – heftig ademen, harde muziek, een amerikaan die er door heen praatte en aanwijzingen en aanmoedigingen gaf – maar ook avontuurlijk! Ik voelde tintelingen door mijn hele lichaam en zonder dat ik wist waarom stroomde er op sommige momenten opeens tranen. Na afloop liep ik buiten en alle kleuren waren helderder en mijn gemoed letterlijk opgeruimd. Dus hoe vreemd ik het ook vond, ik ben blijven gaan. Het kon me niets schelen dat ik er niets van snapte – ik knapte er van op! En met twee kleine kinderen en een baan, was dat beslist geen overbodige luxe.

Toen Jeru Kabbal, de uitvinder van de meditatie die we deden, naar Nederland kwam om een Clarity workshop te geven dacht ik ‘wat heb ik te verliezen? Als die meditatie me goed doet, is er misschien meer goeds te vinden’. En dat bleek. Het was een enorme eye-opener. Niet alleen nam iemand de tijd om me uit te leggen wat het verschil is tussen het ervaren van denkbeelden en de realiteit, maar gaf me ook simpele oefeningen waarmee ik het zelf kon ontdekken en de consequenties ervan ervaren. Goud waard.

De deelnemers bij die workshop bleken te variëren van mensen die nog nooit zoiets hadden gedaan (zoals ik) tot mensen die al hun hele leven op het spirituele pad waren. De overeenkomst was dat het allemaal mensen waren die echt naar zichzelf wilden kijken en zin hadden om uit te vinden hoe het zit. Ik genoot. En dat genieten zette zich door van de workshop naar mijn dagelijks leven. Tot op de dag van vandaag.

Ik verzeker je, of je nu nog nooit iets dergelijks hebt gedaan of dat je een echte workshoptijger bent en denk alles al te hebben gezien en ervaren, dit is de moeite waard!

Taetske