"Ik had geen controle meer over mijn lichaam en mijn handen stonden in een rare verkrampte stand…"

Beste Taetske,

Dit weekend heb ik de Quantum Light Breath meditatie gedaan in een opleiding die ik volg. Ik heb daar best een enge ervaring gehad en zou graag jouw mening daarover willen horen. Tijdens de meditatie had ik op een gegeven moment geen enkele controle meer over mijn lichaam. Mijn handen stonden ook in een hele rare verkrampte stand. Ik kon de begeleiders in eerste instantie ook niet om hulp vragen. Alleen met mijn hoofd heb ik ze kunnen wenken, maar ik kon mij niet bewegen. Na een aantal minuten met de begeleider lukte me het uiteindelijk de controle terug te krijgen over mijn lichaam. Ik vond het een beangstigende ervaring en zou heel graag jouw mening willen hebben over dit voorval.

Ik hoor heel graag van je.

Met vriendelijke groet,
S


Taetske’s antwoord

Beste S,

Ik snap dat het een angstige ervaring is, maar je hoeft je er geen zorgen om te maken. Het komt zo af en toe voor bij mensen met veel spanning in hun lijf. Het kan een hele positieve ervaring zijn. Vind je het te onprettig, ga dan liggen en stop met vol en diep ademen. De verschijnselen verdwijnen binnen 10 minuten en zonder nadelige gevolgen.

Zo over de mail kan ik er niet veel meer over zeggen, ook omdat ik niet weet op wat voor manier en in welke setting de meditatie is aangeboden. Als je het fijn vindt om er dieper op in te gaan, kun je een afspraak met me maken voor een gesprek.

Hartelijke groet,
Taetske

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie