"Mijn gedachten hebben de overhand tijdens de QLB. Heb je tips?"

Hallo Taetske,

Ik heb veel fijne ervaringen met de QLB gehad, het heeft mij veel rust gegeven en daarna voelde ik mij heel goed. De laatste paar keer merkte ik dat mijn gedachten over een onderwerp dat momenteel veel van mijn aandacht vergt (relatie) helaas de overhand hadden en dat driekwart van de QLB al voorbij was terwijl ik me daar niet eens van bewust was! Is het mijn onbewuste dat opspeelt en niet wil dat ik meer in het nu kom en liever wil dat angst mijn raadgever is omdat dat dat de meest veilige weg is?
Heb je tips voor me zodat ik beter ‘bij de les blijf’?
Bedankt vast voor je antwoord.

Hartelijke groeten,
C


Taetske’s antwoord

Beste C,

Als de gedachten het overnemen, betekent dit vaak dat er iets aan het boven komen is wat je liever niet wilt voelen. Je onbewuste probeert je te helpen door je van je gevoel weg te houden. Dit vraagt een bewust besluit om je open te stellen voor je gevoel.

Dus neem even wat tijd om van binnen te voelen wat voor gevoel het zou kunnen zijn dat je uit de weg aan het gaan bent. Belangrijk is om te beseffen dat je relatieproblemen niet de de oorzaak van het gevoel zijn, maar de aanleiding.

Praat voor je de QLB gaat doen even met jezelf, en vind je oprechte bereidheid om alle gevoelens die boven willen komen te voelen en te aanvaarden, en zo jezelf toe te staan te helen. Zet dan de cd aan. Iedere keer als je merkt dat je in je gedachten verdwaalt, breng jezelf terug naar binnen en zegt: ik ben bereid te voelen.

Hartelijke groet, Taetske

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie