"Weer aan het werk na ziekte. Welke cursus is voor mij geschikt?"

Goedemiddag Taetske,

ik heb een verleden met zwezerikkanker. Ik heb onlangs een intensieve training mindfulness gevolgd.  Hier ben ik me steeds beter door gaan voelen en ik ervaar dat mijn lichaam hier ook heel goed op reageert. Nu heeft iemand mij het boekje Helderheid gegeven, deze heb ik met plezier gelezen en ik heb er veel in herkend. Ik voel ook dat ik dichter bij mezelf wil komen, en ook dat ik daar echt aan moet werken om niet terug te vallen in het oude. Graag zou ik bij jullie cursussen willen volgen. Ik werk sinds kort weer 4 dagen in de week (ben ik ook een weg in aan het vinden wat ik wil) en ik kan moeilijk vrij nemen. Kun je mij advies geven welke cursus geschikt voor mij is?

h gr Jo


Taetske’s antwoord

Beste Jo,

De workshop ‘De Goene Draak en de Vierjarige’ vindt grotendeels in het weekend plaats. Je hoeft er alleen de vrijdag voor vrij te nemen. Deze workshop geeft heel veel! Je leert het Clarity Proces kennen en werkt met de technieken. Het komt regelmatig voor dat mensen ergens in die drie dagen een glimp opvangen van wie ze werkelijk zijn en waar hun potentieel ligt.
Soms is er een relatie tussen oude verdedigingsmechanismen en vatbaarheid voor ziekte en/of het potentieel tot genezing. Clarity helpt je daar helderheid over te krijgen.
Is zo’n workshop in deze opstartfase nog teveel voor je, dan zou je kunnen beginnen met de QLB-cursus. De QLB is de belangrijkste meditatievorm in het Clarity Proces en kan prima op zichzelf beoefend worden. Door de volle en soms ook krachtige ademhaling ondersteunt deze meditatie je fysiek. Het brengt het lichaam in stroming en helpt daardoor o.a. bij het opruimen van medicijnresten. Als je lichaam er goed op reageert kun je altijd nog in een later stadium de Clarity Proces workshop doen.

Hartelijke groet,
Taetske

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie