"Wat is de waarde van het CP als weer een vorm van ‘hoe’?"

Beste Taetske,

Na een lange zoektocht van vele jaren denk ik ‘het antwoord’ te hebben gevonden in Advaita/non-dualiteit. Tegelijkertijd ben ik me ervan bewust dat dit antwoord een concept is, weer slechts een product van intellectueel begrip. De leeswoede van de afgelopen twee jaar komt nu tot rust en de onrust over ‘wat nu?’ duikt weer regelmatig op.

Natuurlijk hoef ik niks en moet ik niks, maar de zucht naar ‘verdieping’ blijft bestaan. Bijzonder raak vond ik je artikel Een mug op de computer. Het maakte mij o.a. duidelijk dat het verlangen naar een nieuw ‘hoe’ nog steeds in mij aanwezig is. Aangetrokken voel ik mij tot het Clarity Proces als een ‘instrument’ dat me ‘verder’ kan helpen. Tegelijkertijd realiseer ik me dat ook dat weer een ‘hoe’ is dat me uiteindelijk spiritueel niets zal brengen. Immers, never the twain shall meet, nietwaar?

Vraag is dus eigenlijk: wat is de waarde van het Clarity Proces als weer een vorm van ‘hoe’?

Hartelijke groet, Henk


Taetske’s antwoord

Beste Henk,

Het beste wat ik tegen je kan zeggen is: probeer het uit.
Voor mij is er geen tegenstelling tussen Advaita en Clarity, hoewel ze aan de oppervlakte een heel verschillende aanpak hebben.
Clarity helpt de mind (en daarmee het lichaam) om in een realistischer en minder gespannen toestand te raken, waardoor het inzicht in de realiteit veel toegankelijker wordt. Daarbij geeft het je ook enorm veel inzicht in de werking van de mind waardoor het verschil tussen met je denkwereld werken en uit je denkwereld stappen (en de relatie tussen die twee) helder wordt.

Voor sommigen is Clarity de perfecte voorbereiding, voor anderen het perfecte vervolg. Voor een aantal is het volledig compleet en voor de meesten is het een kleine tot belangrijke aanvulling. Het is in ieder geval een interessant en verhelderend avontuur!

Hartelijke groet,
Taetske

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie