"Kan je ook met de CD starten en het zachtjes aanpakken?"

Dag Tsuki

Heb net je website bestudeerd en wou je vragen of ik met de cd van Jeru Kabbal kan starten op mezelf. Ik ben heel gespannen de laatste tijd en blijkbaar in verandering, maar heb wel wat angst van de energie en de emoties die door me heen golven. Ik heb een paar keer Transformal Breathing gedaan bij iemand in België maar dat was te heftig. Is dat met Quantum Light Breath ook zo? Of kan ik beginnen met een beetje ademen en het langzaam opbouwen? Naar Nederland komen lukt me niet op ’t moment. Er is veel angst. Ik weet in mijn hoofd dat het niet echt is, maar op het moment vergalt het mijn leven, waardoor ik niet meer in staat ben wat dan ook te doen vanuit ontspanning. Toch ben ik ooit heel ontspannen geweest en in de stilte van nu vanuit wat Tolle leert. Kun je me vertellen of ik het zachtjes kan aanpakken? Ik durf op dit moment niet voor heftigheid gaan.

Dank je, R


Taetske’s antwoord

Beste R,

Je kunt prima met de cd van Jeru Kabbal starten. De beste daarvoor is de ‘Original Version’. De intensiteit van je ervaring kun je inderdaad goed regelen met de intensiteit van je ademhaling. Het is prima om de eerste keren gewoon rustig te ademen. Je kunt altijd later je adem meer intensiveren als je je daar klaar voor voelt. Wel is het heel belangrijk om steeds met je aandacht bij je adem te zijn en niet bij de emoties of andere innerlijke gebeurtenissen die worden losgemaakt.

Het is niet vreemd dat er na een periode van innerlijke stilte weer een periode van onrust komt. Juist omdat de stilte gekend wordt, vragen diepere lagen om opruiming. Dus ja, pak het zachtjes aan. Je kunt de cd bestellen via de webshop. In België, in de buurt van Brussel, biedt Rowena Meenderman de QLB aan. Je kunt haar mailen via rowena.meenderman@skynet.be

Lieve groet, Taetske

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie