"Ik heb gemerkt dat je bij de QLB emotioneel kan worden. Mogen deze emotie en gevoelens er zijn?"

Beste Taetske,

Ik heb bij jou de cd the Quantum Light Breath gekocht en doe nu bij het opstaan mijn meditatie met deze cd. Het is geweldig om dit te mogen ervaren. Ik heb gemerkt dat je emotioneel kan worden en er ook oude gevoelens omhoog komen. Ik weet dat ik bij de ademhaling moet blijven en mogen deze emoties en gevoelens er zijn?

Warme groet,
Joost


Taetske’s antwoord

Beste Joost,

Fijn dat de QLB je zo goed doet. Dat er emoties maar boven kunnen komen, is juist een van de mooie dingen van deze meditatie. Dus ja, laat dat gerust toe. Wel belangrijk om inderdaad bij de adem te blijven zoals je zegt, maar je kunt gerust tegelijkertijd de emoties laten stromen. Daarmee bedoel ik dat je de emotie als emotie toelaat, zonder in het verhaal ervan te gaan. Je hoeft dus niet te weten waar het verdriet, de frustratie, woede, onrust, vreugde of wat er dan ook boven komt, vandaan komt. Je laat het er gewoon zijn. Je geeft je lichaam ruimte het door te laten komen, en geeft het de tijd die het nodig heeft zonder iets af te dwingen.

Meestal verandert daardoor het ritme van de adem, of de diepte van de adem. Dat is OK. Je kunt toch met je aandacht bij de adem blijven ook al is die misschien schokkerig of tijdelijk iets oppervlakkiger. Experimenteer er maar mee. Zodra er ruimte voor is, keer je weer terug naar een volle diepe ademhaling.

Hartelijke groet,
Taetske

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie