"Als ik me bij de QLB laat gaan, voel ik dat ik zowat tot een orgasme kan komen. Komt dit vaker voor?"

Hoi Taetske,

ik heb de QLB voor het eerst ervaren een paar weken geleden. Ik heb vervolgens de cd van Jeru (sunrise of the soul) gekocht en vanochtend thuis opnieuw de meditatie gedaan. Beide keren intense ervaringen van diepe vreugde, wanhopig huilen, blijdschap. Ik kan er goed bij blijven. Wat me bezig houdt is dat ik als ik me laat gaan (mijn adem + mijn beweging volg), ik voel dat ik zowat tot een orgasme kan komen. Wat ik wil vragen is of dit vaker voorkomt en of dit ‘normaal’ is. Ik voel me wat verlegen om dit te delen en te vragen of je soortgelijke ervaringen kent. De eerste keer dat ik de QLB deed was in een groep en ik voelde me toch wat beschroomd om mijn gevoel volledig te volgen.

Maandanser


Taetske’s antwoord

Beste Maandanser,

Dank je wel voor je vraag en het delen van je ervaring. Fijn te horen dat de meditatie je goed doet. Dat is waar het om gaat. De individuele manier waarop de bevrijdende werking van de QLB zich uit is enorm verschillend. Er is in die zin niet iets te zeggen over wat ‘normaal’ is. Mijn advies aan je zou zijn om het thuis gewoon toe te laten, zonder er op uit te zijn. Wat gebeurt gebeurt. Een orgasme is natuurlijk ook een vorm van ontlading. Wellicht is dat voor jouw lichaam een gebruikelijk manier. Of wellicht wordt er op die manier iets geopend of verwerkt.

Het kom vaker voor dat ik vragen krijg over dat iemand iets voelt alsof… En dan komen er verschillende individuele dingen die voor die persoon schaamtevol zijn, ongewoon, onprettig of beangstigend. Wanneer diegene zichzelf er toestemming voor geeft, blijkt het vaak bij een ‘gevoel alsof’ te blijven. Een bepaalde angst moest worden aangezien en verwerkt. Na een aantal sessies is dat klaar en komt het niet meer terug.

Ook al kun je tijdens de QLB veel diepe emotionele ervaringen hebben, de essentie zit hem in de laatste fase: die van stilte en verruimd bewustzijn. Al het voorgaande is deel van een opruim- en bevrijdingsproces om je innige relatie met de werkelijkheid, het zijn, te openen en verhelderen.

Fijne meditaties en lieve groet,
Taetske

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie