Jeru Kabbal over de Quantum Light Breath

Wat is de Quantum Light Breath?

De Quantum Light Breath is een sterk geconcentreerd adem-meditatie-proces dat je persoonlijke ontwikkeling geweldig versnelt door het bewuste denken te passeren en direct oude programmeringen uit het onbewuste los te maken. Het vermindert de noodzaak van analyse, pijnlijke emotionele ervaringen, jaren van therapie of persoonlijk groei en onvruchtbare meditatie. Het brengt je in een verruimde staat van bewustzijn. Je ervaart Universele Liefde echt en niet als een onbereikbare concept. Er is een diepe verbinding met de Universele Intelligentie.

Wat kan je van de Quantum Light Breath verwachten?

Verwacht diepe en krachtige veranderingen. De QLB (Quantum Light Breath) zal onzuiverheden en gifstoffen uit de verschillende lagen van je wezen opruimen, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Wees je er van bewust dat de QLB een meditatie is, een innerlijke ervaring. Het is ontworpen als een techniek om door het denken heen te breken zonder met het denken aan de slag te gaan.

In de twintig jaar dat ik met duizenden en duizenden mensen heb gewerkt, heb ik herhaaldelijk gezien dat de beste manier om met het denken om te gaan, is je houding er tegenover te veranderen. We hebben het denken almachtig gemaakt door ons sterke geloof erin. Als we onze houding ten opzichte van het denken veranderen, verandert het denken zelf, omdat het denken onze eigen creatie is.

Het belangrijkste deel van het denken is het onderbewuste, dat een soort megacomputer is die alles opslaat – dus ook al onze traumatische ervaringen inclusief en vanaf de geboorte. Het wonderlijke is dat het onbewuste gelooft dat al deze traumatische ervaringen nog steeds gebeuren.

Met andere woorden: het ziet deze herinneringen niet als documentatie van iets dat nu voor altijd verdwenen is. Nee, het is eerder als een kind voor de televisie dat letterlijk gelooft in alles wat het ziet.

Omdat je denken gelooft dat deze oude gebeurtenissen voortdurend opnieuw gebeuren (of kunnen gebeuren), produceert het voortdurend beschermende gedachten, houdingen, strategieën, enz. Dit leidt op zijn beurt weer tot verdedigend gedrag met de daarbij behorende fysieke spanningen die het lichaam beschermen, de zogenaamde lichaamsbewapening. Deze spanning kan ook optreden in de organen, waardoor ze niet optimaal kunnen functioneren. Al deze spanningen en de angst die er achter zit, hebben een grote invloed op ons leven.

Bij het beoefenen van de QLB is het belangrijk om je open te stellen voor het nogal radicale idee dat alleen het NU bestaat. NU is alles wat er is. Het zogenaamde verleden bestaat niet. Het is voor altijd voorbij. De toekomst komt nooit. Alleen dit moment is echt. Herinneringen zijn fantasie. En fantasie is in zichzelf onschuldig. Maar toch, als we ervoor kiezen om er in te geloven, kunnen fantasieën hetzelfde effect op ons hebben als waren ze echt. Het zijn dus niet de herinneringen die ons in de problemen brengen, maar eerder het besluit van het denken om er in te geloven. De meeste therapieën (medisch, psychisch of spiritueel) gaan er ook van uit dat het denken bang is voor iets werkelijks. Door alleen met de symptomen om te gaan, zien ze niet dat het probleem is dat het denken in fantasie gelooft, en dat wij weer geloven wat ons denken ons vertelt. De werkelijkheid gaat verloren. Het NU wordt genegeerd.

Het NU negeren is het leven negeren. Herinneringen zijn niet ons ware leven. Herinneringen zijn dood en hebben daarom geen leven van zichzelf. Ze lijken alleen maar te leven doordat wij kiezen om in ze te geloven.

Dus als je NU op dit moment geen probleem hebt, dan heb je eenvoudigweg geen probleem. Je verbeeldt je dat je een probleem hebt. Maar precies daar heb je een keus – om in fantasie te geloven of niet.

Als je ophoudt te geloven dat je een probleem hebt, hou je ook op te reageren op dit zogenaamde probleem. Je spanningen, je blokkades, je wapens, je verdedigingsstrategieën zullen eenvoudigweg verdwijnen.

Leer hoe je echte problemen (uitermate zeldzaam) kunt onderscheiden van ingebeelde problemen (een onophoudelijke stroom).

Het doel van de QLB is om je hierbij te helpen en dit te oefenen. Zie het kunstmatige van het denken, en je denken wordt langzaam maar zeker je dienaar in plaats van de baas.

Bij de QLB gaan we er van uit dat het denken bestaat uit een verzameling herinneringen die in wezen onschuldig zijn, maar wel bevrijd moeten worden. Als we ze niet bevrijden zullen ze doorgaan ons op onbewust niveau te beïnvloeden.

Tijdens een QLB sessie

De energie die door het ademen wordt gecreëerd zal oud materiaal uit het onbewuste omhoog brengen. Dit gebeurt in de vorm van gedachten, emoties, onrust of lichaamsgewaarwordingen. Als dit gebeurt dan kunnen deze uitlatingen worden losgelaten door ze toestemming te geven om er te zijn. Accepteer ze. Geef ze de ruimte. Verzet je er niet tegen en ga niet in gevecht met wat er boven komt. Alleen toelaten.

Door het toe te laten, geven we het onbewuste de boodschap dat het onbelangrijk is en dat maakt dat het onbewuste het los kan laten. BLIJF met je aandacht gericht op het NU van je adem. Keer altijd weer terug naar de adem. Sta emoties toe om boven te komen, maar ga er NIET op in zoals vaak wordt aangeraden.

Na een QLB sessie

Bij de meeste mensen gaat het proces nog door na de sessie. Soms zelf enkele dagen. Wees hierop voorbereidt, met name de volgende dag. Het kan zijn dat het je dromen beïnvloedt, wat op zijn beurt weer beïnvloedt hoe je je gedurende de dag voelt. Let vooral op ‘negatieve’ emoties, want dat zijn de emoties die we meestal onderdrukken. Als dit oude materiaal is geactiveerd, kan het lijken of deze emoties iets te maken hebben met je leven van vandaag de dag.

Het is cruciaal om te herkennen dat het in feite opgeslagen emoties zijn die klaar zijn om te worden losgelaten. Als je op ze reageert, geef je ze waarde en kunnen ze niet worden losgelaten of opgelost. Als je toelaat dat ze er zijn, terwijl je tegelijkertijd je aandacht bij de realiteit van NU houdt, zullen ze snel verdwijnen.

Let vooral op gevoelens die ondefinieerbaar zijn. Deze kunnen van ervaringen uit een preverbale laag komen. Ga er op dezelfde manier mee om.

Na meerdere QLB sessies

In het begin zal je waarschijnlijk ontladingen ervaren die indrukwekkend en bevrijdend zijn. Deze bevrijdende ontladingen kunnen zowel ‘positief’ als ‘negatief’ zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld variëren van intense woede tot oceanische verrukking en genade. Deze meer dramatische ervaringen zullen gaandeweg minder worden.

De negatieve ervaringen raken na een tijdje uitgeput en de positieve ervaringen lijken minder heftig te zijn, maar zullen vaker voorkomen. Je raakt gewend aan de ‘hogere’ sferen. Je zal meer gegrond zijn, zelfverzekerder, meer tevreden met jezelf en je leven. Je relaties worden opener, eerlijker en bevredigender. Je doelen zullen je helderder voor ogen staan en je zal ze met bijna wonderlijke moeiteloosheid bereiken.

Als je buiten je oude grenzen begint te treden, zal je merken dat je onbewuste op een bepaald punt bang wordt om verder te gaan. Dit is angst voor het positieve. Hoe raar dit ook klinkt, het onbewuste is in feite bang om te krijgen waar het naar verlangt en het heeft het nodig om gerustgesteld te worden. Als het niet gerustgesteld wordt, weigert het vaak verdere ontwikkeling, bang om op de een of andere manier te worden gestraft als de dingen te goed gaan.

Deze weerstand toont zich normaal gesproken indirect: je wordt ziek, je bezeert je, je bent ‘te moe’, of ‘te druk’, of ‘te verveeld’, of allerlei andere uitvluchten om het ademen uit de weg te gaan. Soms komt de weerstand zelfs op tijdens het ademen.

Het is heel belangrijk om je niet aan deze weerstand over te geven. Dit zijn de momenten waar je op de rand van een sprong naar een volgend niveau van ontwikkeling en verandering staat. Groei ontstaat door buiten je oude beperkingen te treden.

Als je door deze fase van weerstand heen hebt geademd, kom je in een hogere en krachtiger laag. Het is dus uiterst belangrijk je niet door deze weerstand af te laten leiden.

Tot slot nog iets over fysieke transformatie

De QLB is erg goed voor het lichaam. De toename van zuurstof in het bloed verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het activeert het helende metabolisme in alle organen en klieren. Het remt parasieten, schimmels en virussen. Het stabiliseert de zuurgraad van het bloed en brengt balans in de rechter en linker hemisfeer van de hersenen.

Van al onze organen verbruiken de hersenen de meeste zuurstof. Ook hebben ze het meeste last van verminderde zuurstofopname. De QLB bezorgt de hersenen niet alleen hun belangrijkste voedingsstof, maar stimuleert ze ook om weer te gaan groeien.

Omdat het ademen een diepgaande schoonmaak teweeg brengt, is het goed om te letten op de symptomen hiervan. Het lichaam heeft verschillende manieren om gifstoffen die waren opgeslagen weer uit te scheiden. Een aantal hiervan is enigszins onplezierig.

Gifstoffen die door het ademen uit het lichaam worden gedreven, komen eerst in de bloedsomloop en worden daarna door de verschillende uitscheidingsorganen verwijderd. Maar zolang ze zich in het bloed bevinden (op zijn hoogst een paar uur) kan het zijn dat je wat slaperigheid ervaart, soms wat duizeligheid, vermoeidheid, misselijkheid, pijn in de gewrichten, hoofdpijn of nervositeit.

Als dit gebeurt, schrik er dan niet van en stop het ook niet. Laat het gebeuren. Je bent jezelf aan het reinigen. Als je een aspirientje neemt of zoiets dan zit je het natuurlijke proces in de weg. Neem rust, drink veel water en blijf vooral ademen. Lichte beweging zoals wandelen is ook erg goed. En besef terwijl dit gebeurt dat je helderder, lichter, gezonder en slimmer wordt.

QLB – voor wie niet? Hoe vaak?

De QLB kan door gezonde mensen zo vaak worden gedaan als men wil. 1 tot 2 keer per week wordt aanbevolen.

Bij een normaal verlopende zwangerschap kan de QLB gerust beoefend worden tot het stadium dat de grote van de baarmoeder het diep ademen bemoeilijkt. Bij epilepsie en hartproblemen en bij het gebruik van psychofarmica de QLB alleen beoefenen na overleg met de behandelend arts.

Meer helderheid met het Clarity Proces

De transformaties die door de QLB in gang worden gezet kunnen veel dieper gaan als ook het Clarity Proces wordt beoefend. Deze weg naar helderheid en zelfkennis is nog veel omvattender dan de QLB.

Reacties 1
  1. Ik ben erg dankbaar dat iemand mij met QLB kennis heeft laten maken. Ik ervaar het als een krachtige manier van opruimen van zaken waar ik op een andere wijze niet bij kan komen. Het is een verrijking van mijn leven. Ik gun het iedereen.

Plaats een reactie

Geef een reactie