"Geesten en engelen"

Hoi Taetske,

In de omgeving waar ik nu ben, is een groot geloof in geesten, engelen, gidsen en weet ik wat, die al je problemen voor je zullen oplossen enz.  Ik ben niet iemand die niet gelooft in spirituele gidsen, maar het is zo jammer te zien dat mensen daar al hun hoop in leggen. Ze geven de macht helemaal uit handen.
Er is hier ook iemand die een soort therapie geeft waarbij ze belooft dat ze in een sessie het onbewuste zover kan krijgen dat het op 1 lijn staat met wat je bewust wilt. Als een soort tovermiddel. Dan denk ik ‘zou het echt zijn, doe ik al dat werk elke dag voor niets om mijn onbewuste te overtuigen van/te laten ontspannen in het NU’. Maar ik geloof echt dat Clarity de weg is en dat een therapeut het niet voor je kan doen en dat je ook naar die onbewuste programma’s moeten kijken om meer in het NU te kunnen zijn.

Groetjes,
H


Taetske’s antwoord

Hoi H,

Er zullen in die omgeving waarschijnlijk niet veel mensen zijn die begrijpen wat jij aan het doen bent. Natuurlijk is het makkelijker om te geloven dat iemand anders het tovermiddel in handen heeft. Of dat nu in de vorm van een leraar of genezer is, of in de vorm van engelen of gidsen. Die manier van denken sluit heel erg aan bij de wereld van de vierjarige. ‘Een ander moet het voor me doen, ik kan het niet zelf’. Maar daarbij zullen gelijk ook de zorgen opdoemen ‘ben ik wel bij de goede’, ‘doe ik niet iets wat de leraar, gids, engel, genezer boos of geïrriteerd maakt’, enz. Nou ja, gewoon al die dingen die voortdurend bij de 4j spelen vanuit het perspectief van afhankelijkheid. Helaas zullen deze mensen de werkelijkheid dat je onafhankelijk bent, zelfstandig en in staat om zelf verantwoordelijkheid te nemen, niet ervaren.

Natuurlijk is het zo dat het Bestaan in wezen al het grote werk doet. Jouw eigen rol is daarbij vergeleken klein, maar daarom niet minder belangrijk! Pas als de oude patronen gaan ontspannen kun je je openen voor het Bestaan (het Hier en Nu), en het vertrouwen daarin (dat van nature in je aanwezig is!) verdiepen.

Hartelijke groet,
Taetske

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie