"Angst om op te lossen als ik nog verder ontspan"

Hoi Taetske,

Tijdens de workshop is er iets gebeurd wat niet zomaar meer weggaat. Het is de angst voor ontwaken. Mijn onbewuste gaat op de rem. Er is angst om Clarity te doen. Angst dat als ik nog verder ontspan dat … ik oplos, verdwijn, …

Liefs,
A


Taetske’s antwoord

Hallo A,

Het allerbelangrijkste is om helderheid te krijgen op grond van welke oude ervaring/herinnering je onbewuste gelooft te verdwijnen als je nog meer ontspant. Het enige wat je dan hoeft te doen is die omstandigheden met het Hier en Nu vergelijken om te zien of die angst reëel is of niet.

Jij noch je onbewuste weet wat ‘ontwaken’ is. Dat maakt het een perfect projectiescherm. Je staat op het punt de dingen op een nieuwe manier te kunnen gaan doen. Nieuw betekent onbekend, betekent eng. Eng, vanuit het oude perspectief van je oude relatie met het Bestaan.

Dwing jezelf en je onbewuste niet, maar help jezelf en je onbewuste om te zien dat het echt veilig is. Dat je het avontuur aan kunt gaan. Dat je zelfs fouten mag maken. Dat er speelruimte is. Allemaal nieuw. Het is zelfs geen enkel probleem om nog op de oude voet voort te gaan, hoewel het je niet veel meer te brengen heeft.

Kijk ook wat ‘ontspannen’ voor je onbewuste betekent. Misschien denk het wel dat al je spieren er dan als slappe touwtjes bijhangen en je als een voddig hoopje op de grond ligt en verder niets meer kunt…

Wat wij bedoelen met ontspannen is het laten varen van de oude irreële doodsangst, zodat je volwassen capaciteiten onbelemmerd kunnen opbloeien en je natuurlijke intelligentie, liefde en levendigheid ter beschikking komt.

Richt je nu op een realistische kijk op je relatie met het Bestaan en een meer bewuste verbinding met de simpele tastbare realiteit van het moment.

Lieve groet
Taetske

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie