Copy
Tsuki nieuwsbrief oktober 2022
Beste <<Voornaam / First Name>>,

In deze nieuwsbrief:
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven of omdat je een cursus bij ons hebt gedaan. Onderaan deze mail kun je je afmelden of je gegevens wijzigen.
 
C L A R I T Y   P R O C E S   T I P S
Woensdag 2 november 20:00 - QLB livestream met Taetske
Woensdag 9 november 18:00 - Clarity Proces week met Taetske
Vrijdag 18 november 10:00 - Clarity Proces Driedaagse met Nyncke

Licht in het donker

De naam ‘Tsuki’ komt uit een Japans zen gedicht en betekent ‘maan’. Tijdens mijn verblijf in Shjoso-ji, een zentempel in de bergen bij Takayama, las de abt me dit gedicht in het Japans voor. Het was een aaneenritsing van donkere ‘o’ klanken en aan het eind flitste ineens het woord Tsuki! uit zijn mond. Ik had geen idee wat het betekende, maar het was als een tempelbel in de vroege ochtend. Ik vroeg hem naar de betekenis. Hij vertelde me dat het gedicht beschrijft hoe iemand in donker voortstrompelt, en dan ineens verschijnt de maan! Een licht in het donker. Meteen wist ik dat dit de naam van mijn nieuwe zaal moest zijn.

Ook is er een zen verhaal rond de maan dat mooi weergeeft wat we aan het doen zijn in onze workshops:

In het verhaal kijkt iemand naar het weerspiegelde licht van de maan in het water. Omdat het water in beweging is, ziet hij bewegelijke schittering en gelooft dat dat ‘de maan’ is. Pas als de wind gaat liggen weerspiegelt de vorm van de maan zich waarheidsgetrouw. Op dat moment herkent hij het als spiegeling, draait zich om en ziet de maan zelf.

Het is een metafoor voor hoe het denken de werkelijkheid weerspiegelt. Hoe roeriger het denken, hoe gefragmenteerder. Valt het denken stil, niet alleen aan de oppervlakte maar ook in de diepte, dan wordt de spiegeling heel en kan je de spiegeling loslaten om de werkelijkheid te zien.

Het geeft mooi de twee dingen weer die we in het Clarity Proces doen.
1. het denken tot rust brengen, ook in de diepte (onbewuste patronen ophelderen)
2. de werkelijkheid ontdekken (ontwaken, illusies van het denken doorzien)

Doe je een van de twee, dan heb je daar al veel baat bij. Doe je allebei, dan komt je persoonlijke ontwikkeling in een versnelling.

Kom ontdekken hoe slim en adequaat Jeru Kabbal zijn proces heeft ontworpen!

Clarity Proces week met Taetske in Bergeim 9-17 november
Clarity Proces driedaagse met Nyncke in Bilthoven 18-20 november
Ben je fan van het Clarity Proces en kun je goed overweg met de technieken uit de week? Dan is de Online Winter Retreat een aanrader. Zes dagen om de kracht van een workshop naar je eigen plek brengen. Thuis, in een vakantiehuis, waar je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een laptop met camera en een goede internetconnectie.

Meerdere deelnemers lieten weten dat het na de online retreat veel gemakkelijker was om er bij te blijven omdat het workshop en thuis bij elkaar had gebracht. Klik op de onderstaande link en lees er meer over.
Online Winter Retreat met Taetske 11-16 december
Nog 1 livestream QLB dit jaar!

Op woensdagavond 2 november geeft Taetske een live QLB via YouTube. Ken je de Quantum Light Breath meditatie? Dan kan je er bij zijn! Geef je op via onderstaande button en je krijgt in de week ervoor de link toegestuurd.
 
QLB livestream met Taetske woensdagavond 2 november
Kennismaken met ademwerk of juist verdiepen?

Op een ademdag kan het allebei. Met verschillende technieken en meditaties en natuurlijk ook de Quantum Light Breath meditatie. Een van de deelnemers van de afgelopen ademdag verzuchtte aan het eind van de dag: 'het lijkt wel of ik een paar weken op vakantie ben geweest!'
 
Ademdag met Nyncke op zondag 18 december
Nyncke in gesprek met... Rens de Nobel
Alsof de zon overal doorheen blijft schijnen...

Rens onmoette ik niet voor het eerst op een Clarity workshop maar op een stilte retraite in Limburg. Later, op een oefendag met Akki Colenbrander kwam ik er achter dat Rens ook het Clarity Proces op zijn pad had gevonden. Ik was benieuwd wat dit hem heeft gebracht.  Rens is 42 jaar en als ZZP'er levert hij maatwerk websites voornamelijk aan grote bedrijven.

Rens: Het Clarity Proces kwam op m'n pad toen ik door een vriend mee werd gevraagd naar een QLB. Ik was toen al enkele jaren aan het experimenteren met allerlei manieren om anders te leven, na een flinke burnout. De QLB deed me zoveel goed dat ik ging uitzoeken waar het vandaan kwam. En dat leidde al gauw naar Taetske.
Toen zij tijdens een QLB workshop vertelde over de driedaagse, heb ik me diezelfde avond nog ingeschreven, al had ik toen werkelijk geen idee waar het Clarity Proces eigenlijk precies over ging :-)

Dat was het begin van een groot avontuur, waarvan ik nooit had kunnen dromen dat het me zoveel zou brengen. De rust, liefde en ontspanning die zijn ontstaan zijn onbetaalbaar. Het zit nog vaak genoeg 'tegen', maar dat is niet zo zwaar meer. Alsof de zon overal doorheen blijft schijnen. En die momenten kan ik weer prima gebruiken om nog helderder te worden. Dus eigenlijk is het altijd goed en dat is heerlijk!

Wat me het meest aanspreekt in het Clarity Proces is dat het zo praktisch is en je de tools in handen geeft om er zelf mee aan de slag te gaan. Vriendelijk, vol met wijsheid, net als de kundige begeleiding door Taetske. En met een diepgang die ik niet eerder ben tegengekomen. Er gaat geen dag voorbij dat ik er geen baat bij heb en daar ben ik enorm dankbaar voor.


Lijkt het je leuk om in deze rubriek te verschijnen? Neem contact met mij op! Dat kan via nyncke@tsuki.org.

PS In november geeft Taetske haar laatste week. Er zijn nog een paar plekken!

Agenda

* Woensdag 2 nov 20:00 - QLB livestream met Taetske op YouTube
* Woensdag 9 nov 17:00 - Clarity Proces Week met Taetske in Bergheim
* Vrijdag 18 nov 10:00 - Clarity Proces Driedaagse met Nyncke in Bilthoven

* Zondag 11 dec15:50 - Online Winter Retreat with Taetske through Zoom
* Zondag 18 dec11:00 - Ademdag met Nyncke in Utrecht

2023
* Dinsdag 10 jan 20:00 uur - QLB intro + start cursus met Nyncke in Utrecht (5x)
* Woensdag 18 jan 20:00 - Introductieavond QLB en Driedaagse met Taetske in Leideni 
* Donderdag 26 jan 19:30 uur - Clarity Proces Driedaagse met Taetske in Leiden

* Woensdag 1 febr 20:00 - QLB cusus voor ervaren QLB-ers met Taetske in Leiden(4x)

Kijk voor het complete Tsuki aanbod op de website.
Ga voor QLB en Clarity Proces met anderen naar overig aanbod.
Boeken, cd's, downloads en meer vind je in de webshop.

Warme groet,

Nyncke en Taetske

 


Share
Tweet
Forward

Gegevens aanpassen of uitschrijven?
Je kunt je gegevens en voorkeuren wijzigen of <<E-mail adres / Email address>> afmelden voor deze nieuwsbrief

 






This email was sent to <<E-mail adres / Email address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Taetske · Rijnsburgerweg 96 · Leiden, Zuid-Holland 2333AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp