Zou het misschien de bedoeling zijn geweest dat er irritatie/boosheid bij mij omhoog kwam?

Beste Taetske,

Ik heb op advies van iemand de cd Sunrise of the Soul gekocht, van Jeru Kabbal. Vanwege de ademsessie. Nu kwam ik alleen niet door het beluisteren van de cd heen… De tekst en de stem van Jeru vond ik goed/prettig, de manier van ademen ging goed, maar ik liep op een gegeven ogenblik vast in de muziek… wat inhoudt dat ik er niet meer naar luisteren kon. De dramatiek, de heftigheid van de muziek, zo ervoer ik, wekte irritatie op en leidde me af. In begin had ik zoiets van: ok, gewoon niet mijn smaak, focus op de ademhaling… maar op een gegeven ogenblik heb ik de cd stop gezet omdat ik het niet meer trok.
Zou het misschien de bedoeling zijn geweest dat er irritatie/boosheid bij mij omhoog kwam of past deze cd gewoonweg niet bij mij? Ook al ken je mij persoonlijk niet, misschien kun je hier iets over zeggen?

Het lelijke eendje is simpelweg een mooie zwaan


Taetske’s antwoord

Mooie Zwaan,

Wat een interessante ervaring! Het is heel goed mogelijk dat de meditatie je in contact brengt met irritatie en boosheid. Dat is ook een van de doelen van de meditatie: mensen te helpen in contact te komen met wat hun blokkeert en dat vervolgens met behulp van de adem transformeren.

Het mooie is dat je door de volle diepe ademhaling, ook niet wegkomt met rationalisaties als ‘ok, gewoon niet mijn smaak, focus op de ademhaling’. Want juist door het focussen op de ademhaling, blijf je in contact met je lichaam. Daar wordt die boosheid/irritatie losgemaakt als onderdeel van het reinigingsproces. En ook daar wordt het uiteindelijk verwerkt, mits je het toelaat en erbij blijft.

De meditatie ‘werkt’ dus wel voor je! Maar of het iets voor je is, zul je moeten uitproberen door het nog eens te doen, met deze informatie. Wat kan helpen is om jezelf toestemming te geven je te uiten op het moment dat de emoties krachtig opkomen. Het is OK om dan de muziek (of Jeru’s stem of wat dan ook) als projectie te gebruiken. Je schrijft dat je al vele jaren meditatie-ervaring hebt, dus wees je bewust dat het nooit om de trigger gaat, maar altijd om het oude onverwerkte zeer dat je lichaam met zich meedraagt.

Bij de Quantum Light Breath is het wel belangrijk dat je je niet in het ‘uiten’ verliest. Dus steeds ook weer terugkeren naar je adem en rechtop blijven zitten (of staan). De adem verbindt je met de werkelijkheid, met het leven zelf dat de transformatie teweeg brengt.

Na het heftige meer dramatische deel, komt er ook weer een rustiger deel.

Na afloop is het vaak erg fijn, vooral als het heftig voor je is geweest, om nog 10 tot 20 minuten uit te liggen op een mooi ontspannend muziekje.

Mocht het de tweede keer ook weer te heftig voor je zijn om het af te maken, dan denk ik dat je gerust kunt concluderen dat deze meditatievorm in deze fase van je ontwikkeling niet past voor je.

Hartelijke groet,
Taetske


Hoi Taetske,

Dank voor je mooie antwoord!

Ja, ik vond het ook een interessante ervaring, en misschien heb ik juist wel hierom niet de cd uit boosheid in de prullenbak gegooid, maar besloten het de volgende dag weer aan de gaan. Ook omdat ik ergens een vergelijking zag met heel veel dat de laatste tijd van buitenaf op me af komt (en veel in me teweeg brengt!) en de, voor mij, indringende, irritante muziek.
Deze keer was het een andere ervaring en kwam ik er doorheen. Het is de moeite/moed waard.

Heftige emoties er te laten zijn als ze er zijn, is niet mijn sterkste kant nog… maar ik zou wel graag willen leren om er op natuurlijke wijze mee om te kunnen gaan, hier op aarde.

Hartelijke groet,
Het lelijke eendje is simpelweg een mooie zwaan

Reacties 0

Plaats een reactie

Geef een reactie